Plannen en activiteiten
We willen Bas nooit vergeten en doen dat door iets  dat keihard is, om te buigen tot iets dat goed is.  

Kerstconcert 

Kerk Termien Genk, rozenkranslaan z/n, zodat 17 december 2017, 20 u  

Noë, Noë!

Net als vorig jaar kunt u ook dit jaar weer heerlijk genieten van heerlijke sfeervolle kerstmuziek met samenzang. Het Vocaal Ensemble Ad Hoc brengt u, samen met het strijkkwartet Awouters- Hendrix de prachtigste kerstmuziek.  Bach, Buxtehude, Durante, maar ook heerlijke evergreens en oorwurmen die  U luidkeels mag meezingen!

Kom en geniet: voor 12 euro krijgt U een heel concert, een hapje en drankje achteraf.  En dat ook nog eens voor een goed doel...

Info en tickets vzw@basstoerestrijder.be of op 0497174835..    

Transplantoux Classic

27 augustus 2017

De organisatie is volledig in handen van VZW Transplantoux in samenwerking met de stad hasselt, maar vorig jaar nam de VZW Bas, stoere strijder ook deel met een flinke groep fietsers.  

Fietsers kunnen kiezen tussen 25-55-95- 155 km.  Naast het fietsgebeuren, dat uiteraard de hoofdbrok vormt,  zijn er ook activitetien voor het hele gezin.  Er wordt een wandeling georganiseerd ( 12 km voor de stevige wandelaars) en een wandelzoektocht voor het hele gezin van 4 km die ook geschikt is voor buggy's en rolstoelen. Hieraan verleent de VZW bas, stoere strijder ook zijn medewerking.  Om en rond de sportterreinen in Kiewit- Hasselt zullen er heelwat gezinsvriendelijke activiteiten georganiseerd worden.  We houden je op de hoogte!    


Pianorecital Miguel Sousa ( VS)

Bib Genk donderdag 6 juli, 20 u 00

De Portugese pianist Miguel Sousa studeerde piano aan het conservatorium in Lissabon, maar verliet al gauw Portugal om zich overzees te gaan vervolmaken. Hij studeerde aan het conservatorium in Michigan en trok later naar de School of Fine Arts and Music in Houston, Texas, waar hij inmiddels bevorderd werd tot hoofddocent piano.  Daarnaast is hij ook uitvoerend musicus en toert hij de wereld rond.  De mooie locatie van de bib in Genk nodigt uit tot concerteren.  Miguel brengt de muziek van Ravel, Schumann, Mendelssohn en Brahms tot leven en geeft zelf tekst en uitleg bij zijn spel en de stukken. 

Donderdag 6 juli 2017, Bib Genk, 20 u  i.s.m. Het Fonds voor Kind - en orgaantransplantatie en Stad Genk. 

Tickets en Info: 12 euro ( incl. drankje ) 0497174835 of vzw@basstoerestrijder.be

VZW Bas schenkt de opbrengst van Ventoux aan Fonds voor Kind- en orgaantransplantatie

of hoe samenwerken versterkt

Van bij de prille start van de VZW was het duidelijk dat we niet alleen wilden staan, dat we geen eiland wilden vormen.  Van bij het prille begin hebben we onze samenwerking met het Fonds voor Kind- en orgaantransplantatie en de VZW Transplantoux als uitgangspunt beschouwd.  Het is dan ook niet meer dan logisch dat we het geld dat we zelf inzamelen niet oppotten, maar besteden aan datgene dat gestipuleerd staat in onze statuten. Trots overhandigden we de cheque van 3000 euro aan het fonds.


VZW Bas gaat ook de Ventoux op

i.s.m. VZW Transplantoux

Op 17 juni reed ook de VZW Bas, stoere strijder de Ventoux op.  Een klein team, bestaande uit Herwig, Jan en Ann bedwong de kale reus uit de Provence.  Helaas kwam Jan tijdens de afdaling op een training ten val en kon hij op D-Day, 17 juni niet mee omhoog.  Gelukkig verloopt zijn herstel spoedig. Dankzij onze sponsors Aperam, Pfizer, KBC, Eurogenerics en Bruno konden we een mooi bedrag bij elkaar sparen.  Dit zou na de succesvolle beklimming geschonken worden aan het Fonds voor Kind- en orgaantransplantatie. Een complete update volgt op 5 oktober op een evenement in samenwerking met de artsenkring van GAOZ Prometheus waar prof. dr. Diethard Monbaliu ook zal spreken.   

Pannenkoekenslag voor Bas

Zaterdag 4 maart 2017, Kantine Genk VV

Op zaterdag 4 maart 2017 organiseren 8 studenten van de KULeuven een pannenkoekenslag in het kader van hun opleiding.

De pannenkoekenslag zal plaats vinden in de kantine van voetbalploeg Genk VV, gelegen te Kattevennen 6A in Genk.
U bent welkom van 13u tot 19u om een pannenkoek te komen eten. Daarnaast zijn er ook talrijke tombolaprijzen te winnen.

Vergeet-me-nietjesdag Maart 2017

Omdat het leven doorgeven het mooiste geschenk is 

Een donor geeft het leven door.  Een patiënt o de wachtlijst wacht in zijn glazen kooi op afgemeten afstand van het transplantatieziekenhuis. Beiden mogen we nooit vergeten.  De donor omdat hij leven krijgt, een wachtende omdat hij wacht op nieuw leven.  Daarom kozen we het vergeet-me-nietje: een bloemetje dat uitbundig bloeit en al vroeg na de koude zijn hemelsblauwe kopje met het gele hartje opsteekt, op zoek naar nieuw licht en nieuw leven.  Het groeit en bloeit weelderig.  Symbolischer dan dat kan het niet worden. 

De plantjes worden u her en der in het Vlaamse land te koop aangeboden voor 5 euro.  Opdat niemand vergeten wordt.

Ontwikkeling lesmateriaal onderwijs

In samenwerking met de PXL wordt een project ontwikkeld rond orgaandonatie en - transplantatie.  Om helemaal in te zijn wordt de activiteit aangeboden op I-pad. Omdat één van onze doelen educatie en informatie is werken we hier dolgraag aan mee.  Tegelijk werd ook de opdracht gegeven om lesmateriaal te ontwikkelen voor het basisonderwijs.  Ook daar zitten vele kinderen met vragen rond het onderwerp. Het lesmateriaal zal waarschijnlijk in de loop van dit voorjaar ter beschikking staan.


Nacht van Adriaan

vrijdag 17 februari 2017 - vanaf 18 u

Vanaf 18 u bent u welkom in de ' After Work zone'.  Vuurkorven, live-optredens en hapjes vullen uw hongerige maag na het werk. 

Vanaf 21 u krijgen de jongeren binnen hun B&A-party! Een vetcoole DJ blaast de avond op gang. 

Beneden zijn dan er wat minder decibels en is  er een live-optreden van Tom&Tal.  

Speciaal voor deze avond die we organiseren in samenwerking met de voetbalclub ( Genk VV), met Scouts Genk -centrum en met Symbolica is er in Ierland een cuvee Adriaan gebrouwen.

Tegelijk proberen we ook tot op de Noordpool te fietsen...Als je wil weten wat dat betekent: be there! 

Tweede kerstconcert Ad Hoc

 Zondag 17 december 2017, 20 u

Wie er vorig jaar bij was heeft ervan genoten.  Samen met de strijkers kregen jullie een prachtig een kerstconcert voorgeschoteld.  Ook de opbrengst voor de VZW was een aangename verrassing.  Daarom besloten we ook dit jaar een kerstconcert te plannen.  

Opnieuw in de kerk van Termien in Genk.  het programma moet nog worden vastgelegd, maar we houden jullie op de hoogte.  Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 15 november.   

Tweede Nacht van Adriaan

vrijdag 17 februari 2017

In 2014 verloor Adriaan het leven door een ongeluk met een skateboard.  Bas en Adriaan woonden in dezelfde straat, waren lid van dezelfde scoutsgroep en dezelfde voetbalclub.  In samenwerking met al deze organisaties en vlaggendansgroep Symbolica wordt voor de tweede keer de ' nacht van Adriaan' georganiseerd.  Vorig jaar ging de opbrengst integraal naar het ' Fonds voor Kind- en Orgaantransplantatie' , dit jaar gaat de opbrengst integraal naar de VZW Bas, stoere strijder.   


BONJOUR

12 februari 2017- Thorsite Genk

Trek je stapschoenen aan op deze verjaardag van Bas en wandel mee ten voordele van de VZW in een organisatie van de Ladies Circle Genk.  Je kunt kiezen voor een stevige wandeling van 10 km of een iets rustiger exemplaar van 5 km. Vertrek kan tussen 11 en 14 u.  Op tijd en stond wordt u door de organisatie voorzien van een hapje en een tapje. Tickets kosten 20 euro, alle hapjes en tapjes inbegrepen voor volwassenen en kinderen tot 14 jaar betalen 5 euro.  Kaarten kunnen worden besteld op bonjouren@outlook.be. Hondjes zijn, mits aangelijnd ook van harte welkom op onze activiteit! 

A Christmas song

Zondag 18 december 2016, Kerk Termien Genk 20 u

Het vocaal ensemble Ad Hoc gaat al mee sinds 1998. Alle zangers van het kwartet genoten een zangopleiding en zijn professioneel, semi-professioneel of minstens dagelijks bezig met muziek.  Samen zingen is al lang hun grootste geluk. Op 18 december 2016 om 20 u gaven zij een kerstconcert, samen met het strijkkwartet van de familie Awouters- Hendrix , dat zijn sporen in het muziekleven al lang verdiende. Er werd muziek gebracht van Monteverdi, Buxtehude, Bach, maar ook close harmony en lichte muziek en zelfs samenzan gebracht. Na het concert werd er nog gezellig nagekaart met een hapje en een drankje. Het concert bracht een mooi bedrag op ten voordele van onze VZW.    Premiere 'Sully' 

Dindsdag 29 november vanaf 19 u/film 20 u00

Deze kaskraker  van topregisseur Clint Eastwood met Tom Hanks in een glansrol, gaat in première in Kinepolis Hasselt en vertelt het verhaal van de spectaculaire noodlanding op de Hudson River in New York. 

Enkele scoutsvriendinnen namen de koe bij de horens en zetten dit evenment op ten voordele van onze VZW.  Door die onbaatzuchtige inzet en de medewerking van Kinepolis kon de VZW een bedrag van 2900 euro overhandigd  worden.  Een bedrag dat we nuttig en wel zullen besteden. Kick off VZW Bas , stoere strijder 

13 oktober, 20 u Casino Modern Genk

Het was een memorabele avond, de kick off.  Vooreerst waren er onze prominente sprekers: Stijn Dirix ( secretaris Raad voor transplantatie), Prof. dr. Rita Van Damme - Lombaerts ( beziler van het Fonds voor Kind- en orgaantransplantatie) en  prof. dr. Diethard Monbaliu ( bezieler fonds en VZW Transplantoux).  Ieder van hen  sprak begeesterd over datgene wat hen bezighoudt binnen transplantatie en orgaandonatie.  

Uiteraard maakten we van de gelegenheid ook gebruik om onze VZW voor te stellen. De avond werd beëindigd met een hapje en een drankje waarvoor we onze sponsors ontzettend dankbaar zijn. 

Het was heerlijk om ook vele bekenden terug te zien: getransplanteerden, artsen, mensen op de wachtlijst... Een memorabele avond...