Press

Media is belangrijk. Je kunt niet genoeg over donatie en transplantatie spreken. 

Lancering VZW in de pers

Radio 2 Limburg zette op 10 oktober onze 'Close the gap'-actie in de kijker. Download het interview in MP3 formaat.

Op 7 oktober werd bij ' Hautekiet' aandacht besteed aan orgaandonatie en transplantatie bij kinderen, maar ook aan de VZW Bas, stoere strijder.  Herbeluister het fragment hieronder. 

Close the Gap

'Close the gap' is een actie die loopt op sociale media.  Je zoekt een mooie plak in de natuur met een beekje, een gracht.. je springt erover, liefst zonder ongelukken en stort een bedrag van min. 10 euro op de rekening VZW Bas, stoere strijder op BE90 1030 4625 5732 met de vermelding ' Close the gap'.  Post je sprong op sociale media en nomineer twee anderen die ook symbolisch de kloof mogen dichten tussen orgaandonatie en transplantatie, tussen de wachtlijst en getransplanteerden.  Gewoon doen! Laten we er een succes van maken! 

Op 28 augustus namen we met een flinke groep wielertoeristen deel aan de ' Transplantoux Cycling Classic', in naam van Bas,stoere strijder. Nog voor de VZW bestond mobiliseerden we 45 wielertoeristen om 55 of 95 km te fietsen.  Volgend jaar gaan we voor de 100. Op die manier ondersteunen we ook onze vrienden van de VZW Transplantoux.     

"Basje doet het aantal donors fel stijgen", 03/06/2016

"Genk neemt afscheid van Bas", 11/05/2016

"Basje vroeg zelf om donor te zijn", 04/05/2016

"Zeer moedig van Bas en zijn ouders", 04/05/2016

Door het programma ' Cathérine' dat op 3 mei werd uitgezonden, kreeg het verhaal van Bas meteen een enorme bekendheid.  We lieten ook toe dat de begrafenis werd gefilmd. Enerzijds omdat we het verhaal van donatie zo sterk vonden, maar ook omdat verdriet delen troost geeft.  Wat daarna volgde was een lawine aan persaandacht, de ene al wat correcter dan de andere.

We schuwen de media ook niet.  Als je een verhaal wil vertellen, heb je de media nodig. Herbekijk fragmenten op https://www.vtm.be bij 'Cathérine'.