Hoe we onze doelen realiseren...
Onderwijs, educatie, informatie en steun aan wetenschappelijk onderzoek

Ontwikkeling lesmateriaal secundair onderwijs

Op 14 februari 2017, een symbolische dag, werd op de PXL het project rond orgaandonatie en transplantatie voorgesteld.  

De studenten van de avondopleiding PAV ontwikkelden dit samen met hun docent Hanne Rosius.  Ze hebben er een prachtig project van gemaakt, dat direct bruikbaar is in de klas.  Het werkt op I-pad, smartphone maar ook op een vaste computer, compleet met filmpjes en hyperlinks.    Het is gericht op tweede en derde graad PAV , maar kan gerust ook in een lagere graad worden gebruikt. 

Eén van de studenten probeerde het porject uit in haar klas in het Brusselse en zei erbij ' dat ze nog nooit zo aandachtig en geïnteresseerd waren geweest'. 

We gaan met de VZW het project nu zo snel mogelijk in een ' professionele vorm' gieten en vanaf april kunt u er zelf mee aan de slag.  we houden jullie op de hoogte via de website.           Ondersteuning wetenschappelijk onderzoek

omdat alles altijd beter kan

Aan de dienst Cardiologie/harttransplantaties werd een bedrag  van 6000 euro aangeboden, te besteden aan onderzoek of om noden te lenigen.  De artsen overleggen momenteel hoe ze het bedrag best moeten besteden.  We houden jullie alleszins op de hoogte!    

Prentenboek voor kleuters

omdat ook kleuters vragen hebben...

Het is zo dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met spreken over orgaandonatie.  Orgaandonatie is geen luguber onderwerp, het is een prachtige,  nobele en altruïstische daad, waarmee je hoop geeft en het leven van een ander redt en leven doorgeeft. 

Ook kleuters worden soms al geconfronteerd met orgaandonatie/transplantatie: een klasgenootje, een neefje, een familielid...Er is geen reden waarom we niet op vragen van kleine mensen zouden antwoorden.  Met het prentenboek ' Artje krijgt een nieuw hartje' richten we ons volop op de leefwereld van 4-5- jarigen.  Het boek verschijnt in het najaar, samen met een educatief pakket dat je via deze website kunt downloaden.