Plannen en activiteiten

Koken kost geld. Dat willen we verdienen.  

Benefietsymposium Chimes- UHasselt 25 maart 2023

Jongeren aanspreken over orgaandonatie is een must.  Wanneer deze kans zich voordoet, laten we die uiteraard niet aan ons voorbij.  VZW Bas sprak op dit symposium voor geneeskundestudenten over het kind als donor.  Wat zijn de aspecten van donorschap bij kinderen zowel voor ouders als voor  artsen? Hoe verloopt het proces en hoe wordt het begeleid en ervaren? Hoeveel kinderen zijn er donor?   Wil jij ook deze informatie voor jouw organisatie, dat kan door een mailtje te sturen naar vzw@basstoerestrijder.be.  Want spreken over donatie doet doneren. 

VZW Bas schenkt opbrengst van kerstboompjes aan TPX

Transplantoux probeert getransplanteerden aan het sporten te krijgen en dat is belangrijk, want door de medicatie is gewichtstoename een vaak voorkomende bijwerking.  Sommige getransplanteerden beschikken over een mindere conditie dan anderen of hebben meer last van bijwerkingen of hadden door de lange wachtlijst al een slechtere conditie.  Een van de vele acties waar Transplantoux aan werkt is fietsen.  Dat kan gewoon  ergens in Vlaanderen zijn, maar ook een heuse beklimming van de Ventoux.  Omdat niet iedereen even goed meekan, maar wel mee wil, sponsorde VZW Bas 2 elektrische racefietsen.  Op die manier geraakt iedereen wel over die berg. Raf van Transplantoux nam de fietsen met een grote glimlach in ontvangst.        

Nacht Van Adriaan 2023


Samen met Jan en Anneleen is dit ook een mooi evenement, niet alleen om Adriaan nooit te vergeten ( als dat al kon) maar een topavond onder vrienden en sympathisanten voor het goede doel, namelijk onze VZW. Na een noodgedwongen coronastop was dit een echte opsteker, vooral omdat er zoveel jonge mensen aanwezig waren.   Op naar de editie 2024.

Kerstboompjesactie 

Het wordt stilaan een gewoonte... Vanaf november wordt het onrustig bij de basvrijwiliigers - en sympathisanten en beginnen ze peilen naar de boompjes.  Zijn ze er dit jaar?  Zien ze er mooi uit?  En wanneer kunnen we ze versieren?  Het wordt een echte traditie en voor de zesde keer waren er weer, de echte basboompjes.  Dit keer met een ster in plaats van een kerstbal, maar onmiskenbaar even mooi. 

De vele vrijwilligers met hun helpende handen maken van deze actie telkens weer een geweldig evenement, waardoor telkens weer een mooi bedrag wordt ingezameld dat aan een goed doel wordt geschonken.

Dank je wel aan alle vrijwilligers!  


Algemene vergadering VZW Bas - 27 juni 2022

Op 27 juni vond de Algemene vergadering van onze VZW plaats.  uiteraard zijn er de gewone plichtplegingen als het voorstellen en goedkeuren van de jaarrekening.

Daarnaast nam ook een deel van het bestuur na 6 jaar engagement ontslag als bestuurder en werd het nieuwe bestuur bevestigd.  De ontslagnemende bestuurders  blijven zich echter als vrijwilliger inzetten voor onze VZW en dat is mooi.  VZW Bas bedankt hen voor hun jarenlange inzet als vrijwilliger.   

Ondersteuning voor Kamar en Akil

Ondanks de moeilijke werking onder corona willen we toch onze goede werken voortzetten.  Deze Syrische familie vluchtte weg uit het platgebombardeerde Aleppo. Ze hebben drie kinderen: dochtertje Kamar, en de zoontjes Akil en Ahmed.  Helaas hebben zowel Akil als Kamar een erfelijke leveraandoening. Kamar onderging recent een levertransplantatie die helaas fout liep.  Kamar wacht intussen in het ziekenhuis op een nieuwe lever.  Akil neemt ondertussen dure medicatie om de onontkoombare levertransplantatie toch zo lang mogelijk uit te stellen. 

De familie heeft helaas weinig middelen tot bestaan en kan de financiële belasting niet aan.  Samen met VZW Tuki sloegen we de handen in elkaar om de financiële lasten van deze geteisterde familie te milderen.  We betaalden gezamenlijk een 8000 euro aan  ziekenhuisfacturen, waarvan VZW Bas het leeuwendeel betaalde.   Daarvoor zijn we er.  We wensen de kinderen veel beterschap en zijn blij dat we de familie toch even hebben kunnen ontlasten van de zware financiële druk. 

Vernieuwde uitgave "Kijk, mijn hart' 


Grafisch vormgever en schrijver Esther Lecanne nam het  boekje ' Kijk, mijn hart', heet eerste boekje dat VZW Bas uitgaf herwerkt. Via deze website kunt u het boekje bestellen. Het hoeft geen betoog dat het boekje  piekfijn afgewerkt is.  Net als onze andere uitgaven probeert dit boekje op een medisch verantwoorde maar toch duidelijke manier uit te leggen wat het betekent te leven met een hartziekte.  Om voor te lezen vanaf 4 jaar en zelf te lezen vanaf 8 jaar.     Ga naar onze winkel om dit prachtige boekje te bestellen. 

Kerstconcert Ad Hoc

Toch een beetje feest

Al jaren werkt VZW Bas samen met het Vocaal Ensemble Ad Hoc om kerst nog mooier in te kleuren. Helaas kon dat dit jaar niet live door de coronacrisis.  Heel deze crisis hakt  stevig in op de werking van onze VZW.  Toch wilden we u dit concert niet laten missen en in samenwerking met de Parochie Sint -Martinus Genk konden we toch een concert geven, gestreamd via Facebook  weliswaar.  Onze vreugde was groot toen we merkten dat er meer dan 1200 mensen naar ons concert hebben gekeken/geluisterd.  Die hopen we uiteraard volgend jaar allemaal live op het concert te ontmoeten...   Afspraak in december volgend jaar!  

Breng een lichtje in donkere dagen: een Basboompje

een klein lichtschatje

Voor iedereen is 2020 een zwaar jaar geweest, niet in het minst voor verenigingen die hun inkomsten als sneeuw voor de zon zagen wegsmelten  doordat er geen activiteiten konden worden georganiseerd. Bovendien heeft' De Warmste week' voor een ander concept gekozen, zodat ook daar inkomsten opdroogden.  Maar deze actie willen we toch laten doorgaan, want ze kan perfect Coronaproof. Er zal helaas geen Kerst@Chalet zijn waar u bij een  hapje, drankje en  liveoptreden uw boompje kan afhalen.  We leveren de boompjes bij uw thuis af binnen een straal van 15 km of u komt ze ophalen op een afgesproken moment. Dit vraagt natuurlijk een hele organisatie, maar met onze grote groep vrijwilligers krijgen we dit wel voor elkaar. 

De opbrengst van onze actie gaat integraal naar VZW Transplantoux, een organisatie die getransplanteerden een gezonde levensstijl wil aanleren, een leven van sport en gezonde beweging. Voor een getransplanteerde zo mogelijk nog belangrijker dan voor anderen.  VZW Bas betaalt de uitrusting van de kinézaal die gericht zal zijn op de revalidatie van getransplanteerden. Een mooi initiatief vonden wij. 

Wat moet je doen als je een boompje wenst: stuur een mail naar VZW@basstoerestrijder met je naam en adres en het juiste aantal boompjes dat u wenst. De boompjes kosten 15 euro per stuk.  U schrijft het bedrag over op onze Crelan- rekening BE90 1030 4625 5732. indien u een factuur wenst, gelieve het ondernemingsnummer en het juiste factuuradres door te geven. Wij maken een afspraak met jou over levering of afhaling. 

Haast je, want ze zijn altijd gauw de deur uit!


Franse vertaling van ' Kijk, mijn organen'. 

' Regarde, ce sont mes organes'

In de medische wereld werden de boekjes ' Kijk, mijn organen' op een welgemeend 'hoera' onthaald: prachtig geïllustreerd en medisch goed onderbouwd. Een instrument in handen van ouders en artsen om met kinderen over dit onderwerp te spreken, maar uiteraard ook een prachtig boekje voor kinderen zelf. Niet alleen in Nederland werd ons boekje enthousiast onthaald,  ook vanuit het Franstalig landsgedeelte kwam al gauw de vraag naar een Franse vertaling.  Deze is er nu en is vanaf eind november te verkrijgen via onze website of via een eenvoudig mailtje naar vzw@basstoerestrijder.be.  De boekjes kosten 10 euro per stuk, maar worden in ziekenhuizen gratis aan de patiënten ter beschikking gesteld. Heel trots op deze nieuwe stap en weer knap werk van Esther Lekanne en Noozi.

Bekijk onze ook andere producties in onze webwinkel. 

Kerst@Chalet

een hartverwarmende namiddag en/of avond  

Vorig jaar was de eerste uitgave van Kerst@Chalet een voltreffer.  Muziek, een hapje en een drankje en veel gezellige en warme babbels met vrienden, bekenden en onbekenden: dat is Kerst@chalet. Toegang is gratis.  We beginnen eraan om 14 u op zaterdag 7 december en gaan door zolang u dat ok doet! En net als vorig jaar zijn er alweer heel wat groepjes die toegezegd hebben om live muziek te komen spelen. Wanneer u ook binnendringt, u wordt graag gezien op zaterdag 7 december 2019 op de Bretheistraat 122, 3600 Genk vanaf 14 u. 

Kerstconcert Strålande Jul

Ad Hoc en Limburgs Strijkkwartet+ Joachim Bollen

Op zondag 15 december kunt u weerom genieten van een prachtig kerstconcert van het vocaal ensemble Ad Hoc met het Limburgs Strijkkwartet. Onder de noemer 'Strålande Jul' krijgt u een heel gamma 'stralende' kerstmuziek te horen, gaande van Vivaldi tot Pentatonix.  We verwennen u met oudere en hedendaagse kerstmuziek, kortom 90 minuten genieten. Wil u erbij zijn, net zoals de vorige jaren?  Bestel uw kaarten via vzw@basstoerestrijder.be of via een SMS naar 0497174835.  Kaarten kosten 15 euro. Elke toegangskaart geeft ook recht op een hapje en een glaasje na afloop. Net als andere jaren: niet te missen! 

Spaghetti ten voordele van VZW Bas- Jeughuis Pand


De jongeren van Jeugdhuis Pand slaan de handen in elkaar en organiseren een benefiet ten voordele van onze VZW. Uiteraard hopen wij dat jullie in grote getallen jullie buikjes gaan vullen! De spaghetti wordt aan zeker democratische prijzen aangeboden. 

Zondag 10 november van 14 tot 21 u

Jeugdhuis Pand

Europalaan 26, 3600 Genk


VZW Bas en de Warmste week

laat je hart spreken!

Vorig jaar was de Warmste Week voor de VZW Bas een gigantisch succes. We werden door 'The Kooks' als goed doel uitgekozen, waardoor de Warmste week een giga- opbrengst van wel 26 000 euro opleverde.  uiteraard zal het dit jaar niet zo een vaart lopen, maar we willen jullie toch van harte oproepen om - indien jullie een actie plannen - even aan onze VZW te denken. ongeveer 25000 euro gaat elk jaar naar de ondersteuning van gezinnen door de langdurige ziekte van hun  kind. We willen meer zijn dan alleen maar een druppel op een hete plaat. Alvast bedankt! 

Algemene vergadering VZW Bas

25 april 2019

Zoals onze statuten ons verplichten moeten we jaarlijks een algemene vergadering houden, met alle leden die deel uitmaken van onze VZW. De acht bestuurders moeten ook kwijting krijgen voor hun werk en de leden van de algemene vergadering moeten erop toezien dat we trouw zijn aan onze statuten. Tegelijk is het ook een moment om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet! 

30/30/30 in de Huiskamer van Bas


Op 30 april 2019 om 19u30 zingt het Vocaal ensemble Ad Hoc samen met Paul Steegmans en Jan Peeters  in de huiskamer van Bas. Vanuit de sofa of een comfortabele stoel kunt u genieten van prachtige muziek: piano - solo, vocaal kwartet met vierhandig piano, lichte muziek en crooners... Kortom: een gezellige avond luilakken genieten van de geneugten des levens en dat voor een goed doel! 

De Huiskamer van Bas

Bretheistraat 78 - 3600 Genk- 19 u 15

Toegang Gratis, 2 euro/consumptie   

ism met Stad Genk 

Registratie voor de Warmste Week

Wat een prachtinitiatief!

Ook in 2019 zal VZW Bas zich registreren als VZW waarvoor u acties kunt ondernemen.  Doordat 'The Kooks' ons uitkozen als goed doel, kenden we van DWW 2018 een bijzonder goede opbrengst: maar liefst 36000 euro bracht de warmste week op in 2018.  Dat is natuurlijk ook dankzij de inzet en het enthousiasme van velen! Laat de acties maar komen!   De registratie begint vanaf einde mei.   

BTS-Donation Award voor VZW Bas

De BTS ( Belgian Transplant Society) is de organisatie waarin Belgische internisten, chirurgen en transplantatiecoördinatoren verenigd zijn om het beleid te bepalen.  Jaarlijks loven ze een ' donation Award' uit voor organisaties die zich laten opmerken in het werkveld van de orgaandonatie- en transplantatie.  Dit jaar kozen ze VZW Bas uit voor hun prijs.  Door een giga-file konden we onze prijs niet ophalen in Antwerpen ( we waren er op 15 km na), maar de Award blijft hoe dan ook de onze.  Volgend jaar mogen we hem gaan ophalen en ook duiding geven over onze organisatie en werking.    

EUDonorgan - Europees Parlement

18 februari 2019

Wanneer je een uitnodiging krijgt om als kleine VZW  te mogen spreken op een groot congres op Europese schaal in het Europees Parlement, dan ben je natuurlijk zo fier als een gieter.  We spraken er over onze VZW, wat we doen en op welke manier we informatie geven over orgaandonatie en transplantatie aan kinderen en jongeren. Intussen wordt overal in Europa zeer enthousiast gereageerd op ons boekje ' Kijk, mijn organen'. Vertalingen dringen zich stilaan op. Met enkele buitenlandse uitnodigingen op zak, werkt VZW bas  naarstig verder, 

Donorsymposium - UZ Leuven 

woensdag 6 februari 2019

Op woensdag 6 februari 2018 was er tijdens het donorsymposium in het UZ Leuven ook ruimte voor de VZW Bas. Met het onderwerp ' Wat als de donor een kind is?' bekeken we donorschap van kinderen vanuit een juridisch, ethisch en medisch standpunt waarbij ook aandacht was voor de rol van het medisch team  en de manier waarop zij het overlijden en de donatie van een kind ervaren. Als ervaringsdeskundige kan Ann, de moeder van Bas, er wel wat over zeggen. Het publiek reageerde enthousiast en verrast over de professionaliteit en de inhoudelijke diepgang van de presentatie. 

Kerst@Chalet en kerstboompjesverkoop

Voor herhaling vatbaar !

In het weekend van 6- 7 - 8 december organiseerden we voor de eerste keer Kerst@Chalet, Op vrijdagavond maakten we met het grote vrijwilligersteam van VZW Bas de 350 kerstboompjes klaar die jullie bestelden. Ze konden de hele zaterdag worden afgehaald, bij een hapje en een drankje en live muziek. Het was een memorabele avond. Zondag werd er moe maar voldaan opgeruimd. En de kerstboompjes, die waren allemaal de deur  uit! Op naar de 500 volgend jaar. 

Fantastische muziek en vol huis voor 20 jaar Ad Hoc 

zondag 16 december 2018

' Prachtig ', ' We hebben ontzettend genoten' ' Wat een goede zangers '...het was maar een deel van de commentaar die we te horen kregen. Voor deze feestelijk editie van Ad Hoc zongen we in verdubbelde versie 8 stemmige muziek. Blij dat u met zovelen aanwezig was. Afspraak op zondag 15 december 2019. 

The Kooks speelden de pannen van het dak voor VZW Bas 

De Warmste Week toont zijn warme zijde voor VZW Bas

Voor de eerste maal schreef de VZW Bas zich in de voor de Warmste week. En groot was onze verrassing toen ' The Kooks" de succesvolle Engelse grungeband, onze VZW uitkoos als goed doel. De vader van de zanger was hartgetransplanteerd. Een heerlijke meet &greet,   een fantastisch concert en een onvergetelijke gezellige dag met de medewerkers en de vrijwilligers van de VZW , die dinsdag 18 december 2018! 

VZW Bas geregistreerd voor de warmste week

Laat de enthousiaste acties maar komen!

Voor het eerst sinds haar ontstaan in oktober 2016 is de VZW Bas geregistreerd als goed doel voor de Warmste Week in december.  op dinsdag 18 2018 december gaat de Warmathon door in Genk, in en rond het Molenvijverpark.  Schrijf je als de bliksem in om je rondjes voor het goede doel te lopen op de beats van Regi! Schiet intussen in actie om koekjes te bakken, soep te koken of wat dan ook uit je creatieve brein te laten vloeien en  we maken er geen warme, maar een hete week van!  

Kerstconcert 

Meevieren met 20 jaar Ad Hoc 

In december 1998 hield het vocale kwartet Ad Hoc zijn eerste concert.  20 jaar later doen ze dat nog steeds.  De gelegenheid om er ook een bijzondere editie van te maken met een grotere bezetting, een organist en een strijkkwartet, een hobo- duet, allerlei projecties: een totaalspektakel!  U krijgt ook een blik op 20 jaar Ad Hoc.  Achteraf is er de gelegenheid om te klinken op een warme kerst.  Niet te missen! 

Zondag 16 december 2018 om 20 u in de Kerk van OLV Van de Rozenkrans, Rozenkranslaan in Termien - Genk. 

Prijzen 12 euro, drankje en hapje achteraf inbegrepen.

Voorverkoop start vanaf 11 november    

Warme kerst met jouw Basboompje!

een lichtje in de duisternis

Net als vorig jaar kunnen jullie in het weekend van 7 en 8 december 2018 een prachtig Basboompje afhalen.  Dit jaar hangen we er uiteraard een lichtjes in, maar ook een unieke Bas-kerstbal met ons prachtige logo als blikvanger.  De prijs ligt net als vorig jaar op 12 euro.  U kunt alvast uw boompje reserveren op vzw@basstoerestrijder.     


VZW Bas schenkt 6000 euro aan wetenschappelijk onderzoek 

impuls aan onderzoek

Onderzoek wordt steeds minder gefinancierd en voor de onderzoekers blijft het vaak zoeken naar middelen.  VZW Bas wil graag die druppel op de hete plaat zijn die de plaat toch een beetje kan bekoelen.  Daarom schonken we 6000 euro aan een multidisciplinair onderzoek in de wereld van de transplantatie.  Via het DONaTION Fund wordt er onderzoek verricht naar het beter kunnen bewaren van organen, zodat de kwaliteit beter is en de overlevingskansen van de ontvanger ook vergroten.  daarnaast wordt ook de tijd tussen uitname en transplantatie mogelijk groter.  We overhandigden een cheque aan Prof. Dr. Van Raemdonck, die samen met Prof. Dr. Diethard Monbaliu en Prof. Ina Jochmans in het project betrokken is.    

Kabas!

doneer een tas

Op 25 mei veilen we al die fantastische handtassen die u ons bezorgd hebt.  Dit evenement gaat door in de rootenstraat 5 in Genk vanaf 20 u.  U kan ook gewoon een hapje komen eten of een slokje komen drinken.  

Deze actie moet natuurlijk wat geld in het laatje brengen, maar is vooral symbolisch: doneer een tas die jij niet meer hoeft en wij geven hem een ander leven! Er zitten al mooie exemplaren bij!

Check it out: FB - pagina Kabas en www.kabasactie.be 


boekje ' Kijk mijn organen' 

omdat kinderen ook willen weten waar het om gaat

Gelukkig moeten kinderen niet vaak een transplantatie ondergaan, maar soms zitten ze ze wel met vragen over de situatie van opa, papa, mama, oom, een vriendje...Er werd ons al vaker informatie op maat gevraagd door kinderen en lagere scholen. Er bleek niets te zijn. Samen met Esther Lecanne, die zich specialiseerde in medische uitleg op kindermaat geven, ontwikkelden we dit boekje. Esther ondervond aan de lijve dat medische informatie op kindermaat weinig voorhanden is en dat er vooral boven de hoofden van kinderen wordt beslist en gesproken. Dit prachtige boekje gaat over transplantatie, maar natuurlijk ook over orgaandonatie en gaat moeilijke vragen niet uit de weg. Het boekje kwam tot stand in overleg met Overlevendoorgeven, Prof. dr Lombaerts- Van Damme en Prof. dr. Diethard Monbaliu. 

Vanaf 20 april beschikbaar en te bestellen via deze website door overschrijving van 10 euro op rek. BE90 1030 4625 5732 ( incl. verzendingskosten ).

 

Week rond orgaandonatie en transplantatie 

Sint- Martinusscholen Herk- de Stad van 5/2 tot 9/2/ 2018 


samen met de Federal Truck orgaandonatie, onze VZW en Stijn Dirix zitten we een hele week bij de leerlingen: geen enkel heikel punt wordt uit de weg gegaan en alles wordt hun haarfijn uitgelegd.  Onze VZW zal hier ook spreken over orgaandonatie.

Boekvoorstelling ' Kinderkracht' - Frans Swartelé 

zondag 21 januari 2018, Bibiliotheek Bilzen 10 u 30

zondag 17 maart 2018, Haacht ( locatie ntb) 10u 30

Kinderen en meer bepaald kinderrechten vormen de rode draad doorheen het werk van frans Swartelé.  Als lector aan aan sociale hogeschool in Geel was hij erg bekommerd om het lot van kinderen en hij probeerde de zwakste kinderen een stem te geven, waar dan ook ter wereld.  Hij richtte in Alken het kinderrechtenhuis op.  Na een noeste arbeid van vele jaren komt Frans met een boek over krachtige kinderen, kinderen die een steen verlegden.  Prachtig dat onze Bas ook een plaatsje krijgt tussen al die krachtige, sterke kinderen. Bas maakte orgaandonatie immers bespreekbaar en redde op die manier misschien wel meer levens dan hij met zijn eigen orgaantjes redde. Het boek kan besteld worden via vzw@basstoerestrijder.be tegen 20 euro per stuk.  5 euro per boek komt ten goede aan de VZW, over te schrijven op rek. nr. BE90 1030 4625 5732 met de vermelding ' Kinderkracht'. 

3de nacht van Adriaan en Bas

vrijdag 23 februari 2018, kantine Genk VV kattevennenweg 6, 3600 Genk 

Dit is een bijzondere editie van de Nacht van Adriaan en Bas. Adriaan zou dit jaar immers 18 jaar geworden zijn.  Samen met een topteam van Genk VV, Symbolica, Scouts Genk - centrum en de vrienden van Adriaan wordt dit weer een prachtige avon, waarop we de herinnering aan onze kleine vrienden levendig houden.  Vanaf 19 u is er after-work: afkicken van een drukke werkweek bij rustige livemuziek van Danny Kerkhofs en Jos Bascule en en een glaasje Mescan. Onze Ierse brouwer zet ook dit jaar zijn beste beentje voor met alweer een speciale cuvee . Vanaf 20 u 00 is er de hele avond live muziek met team Sjambrang en een surprise-act. Uiteraard  zijn er hapjes voor de hongerigen.  Geen enkele reden dus om dit te missen.  Inkom: 6 euro, degustatie Mescan inbegrepen. De opbrengst is intergraal voor de VZW Bas.

'Kijk mijn hart' in herdruk dankzij vzw Bas

 28 december 2017

Op vraag van de dienst kindercardiologie van UZ Leuven bracht de VZW Bas het boekje ' Kijk mijn hart' van Esther Lecanne in herdruk bij uitgeverij Noozi.  Via dit boekje wordt op kindermaat uitgelegd aan kinderen wat het betekent te moeten leven met een hart dat niet goed functioneert.  Zo begrijpen kinderen beter wat er met hen, hun oma, opa, papa, mama... aan de hand is.  De boekjes werden bezorgd aan  kindercardiologische diensten van diverse ziekenhuizen: ZOL Genk, Jessa Ziekenhuis Hasselt, UZ Leuven, UZ Gent en UZ Antwerpen.  We bezorgden een flinke partij aan diensthoofd Prof. dr. Marc Gewillig van kindercardiologie UZ Leuven.  Hij was alvast blij met dit kerstcadeau!    

De boekjes zijn ook verkrijgbaar bij de VZW Bas.  Tegen een storting van 15 euro op onze rekening nr. BE90 1030 4625 5732 en een mailtje naar VZW@basstoerestrijder.be ligt het boekje zo gauw mogelijk in uw brievenbus. 

Kerstboompjesactie:  Basboompje deed het!

8 - 9 - 10 december 2017

Een klein schattig kerstboompje met kleine balletjes en een lichtje erin.  Om licht te brengen in duistere dagen, om jouw kleine lichtpuntje te mogen zijn.  Perfecte boompjes waren het niet, maar perfectie bestaat nu eenmaal niet.  Bij ieder van ons is er wel een hoekje af, een kreukje aan... Maar toch hebben jullie allemaal bijzonder enthousiast op onze boompjes gereageerd.  Er werden massaal foto's gedeeld van de plekken waar onze miniboompjes terecht kwamen.  Meer dan 2000 euro werd er bijeenversierd door onze enthousiaste vrijwilligers! De eerst editie was al meteen een topeditie! Volgend jaar weer.  Vanaf september kunt u uw Basboompje alvast reserveren!

Kerstconcert 

Kerk Termien Genk, rozenkranslaan z/n, zodat 17 december 2017, 20 u  

Noë, Noë!

Net als vorig jaar kunt u ook dit jaar weer heerlijk genieten van heerlijke sfeervolle kerstmuziek met samenzang. Het Vocaal Ensemble Ad Hoc brengt u, samen met het strijkkwartet Awouters- Hendrix de prachtigste kerstmuziek.  Bach, Buxtehude, Durante, maar ook heerlijke evergreens en oorwurmen die  U luidkeels mag meezingen!

Kom en geniet: voor 12 euro krijgt U een heel concert, een hapje en drankje achteraf.  En dat ook nog eens voor een goed doel...

Info en tickets vzw@basstoerestrijder.be of op 0497174835..    

Transplantoux Classic

27 augustus 2017

De organisatie is volledig in handen van VZW Transplantoux in samenwerking met de stad hasselt, maar vorig jaar nam de VZW Bas, stoere strijder ook deel met een flinke groep fietsers.  

Fietsers kunnen kiezen tussen 25-55-95- 155 km.  Naast het fietsgebeuren, dat uiteraard de hoofdbrok vormt,  zijn er ook activitetien voor het hele gezin.  Er wordt een wandeling georganiseerd ( 12 km voor de stevige wandelaars) en een wandelzoektocht voor het hele gezin van 4 km die ook geschikt is voor buggy's en rolstoelen. Hieraan verleent de VZW bas, stoere strijder ook zijn medewerking.  Om en rond de sportterreinen in Kiewit- Hasselt zullen er heelwat gezinsvriendelijke activiteiten georganiseerd worden.  We houden je op de hoogte!    


Pianorecital Miguel Sousa ( VS)

Bib Genk donderdag 6 juli, 20 u 00

De Portugese pianist Miguel Sousa studeerde piano aan het conservatorium in Lissabon, maar verliet al gauw Portugal om zich overzees te gaan vervolmaken. Hij studeerde aan het conservatorium in Michigan en trok later naar de School of Fine Arts and Music in Houston, Texas, waar hij inmiddels bevorderd werd tot hoofddocent piano.  Daarnaast is hij ook uitvoerend musicus en toert hij de wereld rond.  De mooie locatie van de bib in Genk nodigt uit tot concerteren.  Miguel brengt de muziek van Ravel, Schumann, Mendelssohn en Brahms tot leven en geeft zelf tekst en uitleg bij zijn spel en de stukken. 

Donderdag 6 juli 2017, Bib Genk, 20 u  i.s.m. Het Fonds voor Kind - en orgaantransplantatie en Stad Genk. 

Tickets en Info: 12 euro ( incl. drankje ) 0497174835 of vzw@basstoerestrijder.be

VZW Bas schenkt de opbrengst van Ventoux aan Fonds voor Kind- en orgaantransplantatie

of hoe samenwerken versterkt

Van bij de prille start van de VZW was het duidelijk dat we niet alleen wilden staan, dat we geen eiland wilden vormen.  Van bij het prille begin hebben we onze samenwerking met het Fonds voor Kind- en orgaantransplantatie en de VZW Transplantoux als uitgangspunt beschouwd.  Het is dan ook niet meer dan logisch dat we het geld dat we zelf inzamelen niet oppotten, maar besteden aan datgene dat gestipuleerd staat in onze statuten. Trots overhandigden we de cheque van 3000 euro aan het fonds.


VZW Bas gaat ook de Ventoux op

i.s.m. VZW Transplantoux

Op 17 juni reed ook de VZW Bas, stoere strijder de Ventoux op.  Een klein team, bestaande uit Herwig, Jan en Ann bedwong de kale reus uit de Provence.  Helaas kwam Jan tijdens de afdaling op een training ten val en kon hij op D-Day, 17 juni niet mee omhoog.  Gelukkig verloopt zijn herstel spoedig. Dankzij onze sponsors Aperam, Pfizer, KBC, Eurogenerics en Bruno konden we een mooi bedrag bij elkaar sparen.  Dit zou na de succesvolle beklimming geschonken worden aan het Fonds voor Kind- en orgaantransplantatie. Een complete update volgt op 5 oktober op een evenement in samenwerking met de artsenkring van GAOZ Prometheus waar prof. dr. Diethard Monbaliu ook zal spreken.   

Pannenkoekenslag voor Bas

Zaterdag 4 maart 2017, Kantine Genk VV

Op zaterdag 4 maart 2017 organiseren 8 studenten van de KULeuven een pannenkoekenslag in het kader van hun opleiding.

De pannenkoekenslag zal plaats vinden in de kantine van voetbalploeg Genk VV, gelegen te Kattevennen 6A in Genk.
U bent welkom van 13u tot 19u om een pannenkoek te komen eten. Daarnaast zijn er ook talrijke tombolaprijzen te winnen.

Vergeet-me-nietjesdag Maart 2017

Omdat het leven doorgeven het mooiste geschenk is 

Een donor geeft het leven door.  Een patiënt o de wachtlijst wacht in zijn glazen kooi op afgemeten afstand van het transplantatieziekenhuis. Beiden mogen we nooit vergeten.  De donor omdat hij leven krijgt, een wachtende omdat hij wacht op nieuw leven.  Daarom kozen we het vergeet-me-nietje: een bloemetje dat uitbundig bloeit en al vroeg na de koude zijn hemelsblauwe kopje met het gele hartje opsteekt, op zoek naar nieuw licht en nieuw leven.  Het groeit en bloeit weelderig.  Symbolischer dan dat kan het niet worden. 

De plantjes worden u her en der in het Vlaamse land te koop aangeboden voor 5 euro.  Opdat niemand vergeten wordt.

Ontwikkeling lesmateriaal onderwijs

In samenwerking met de PXL wordt een project ontwikkeld rond orgaandonatie en - transplantatie.  Om helemaal in te zijn wordt de activiteit aangeboden op I-pad. Omdat één van onze doelen educatie en informatie is werken we hier dolgraag aan mee.  Tegelijk werd ook de opdracht gegeven om lesmateriaal te ontwikkelen voor het basisonderwijs.  Ook daar zitten vele kinderen met vragen rond het onderwerp. Het lesmateriaal zal waarschijnlijk in de loop van dit voorjaar ter beschikking staan.


Nacht van Adriaan

vrijdag 17 februari 2017 - vanaf 18 u

Vanaf 18 u bent u welkom in de ' After Work zone'.  Vuurkorven, live-optredens en hapjes vullen uw hongerige maag na het werk. 

Vanaf 21 u krijgen de jongeren binnen hun B&A-party! Een vetcoole DJ blaast de avond op gang. 

Beneden zijn dan er wat minder decibels en is  er een live-optreden van Tom&Tal.  

Speciaal voor deze avond die we organiseren in samenwerking met de voetbalclub ( Genk VV), met Scouts Genk -centrum en met Symbolica is er in Ierland een cuvee Adriaan gebrouwen.

Tegelijk proberen we ook tot op de Noordpool te fietsen...Als je wil weten wat dat betekent: be there! 

Tweede kerstconcert Ad Hoc

 Zondag 17 december 2017, 20 u

Wie er vorig jaar bij was heeft ervan genoten.  Samen met de strijkers kregen jullie een prachtig een kerstconcert voorgeschoteld.  Ook de opbrengst voor de VZW was een aangename verrassing.  Daarom besloten we ook dit jaar een kerstconcert te plannen.  

Opnieuw in de kerk van Termien in Genk.  het programma moet nog worden vastgelegd, maar we houden jullie op de hoogte.  Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 15 november.   

Tweede Nacht van Adriaan

vrijdag 17 februari 2017

In 2014 verloor Adriaan het leven door een ongeluk met een skateboard.  Bas en Adriaan woonden in dezelfde straat, waren lid van dezelfde scoutsgroep en dezelfde voetbalclub.  In samenwerking met al deze organisaties en vlaggendansgroep Symbolica wordt voor de tweede keer de ' nacht van Adriaan' georganiseerd.  Vorig jaar ging de opbrengst integraal naar het ' Fonds voor Kind- en Orgaantransplantatie' , dit jaar gaat de opbrengst integraal naar de VZW Bas, stoere strijder.   


BONJOUR

12 februari 2017- Thorsite Genk

Trek je stapschoenen aan op deze verjaardag van Bas en wandel mee ten voordele van de VZW in een organisatie van de Ladies Circle Genk.  Je kunt kiezen voor een stevige wandeling van 10 km of een iets rustiger exemplaar van 5 km. Vertrek kan tussen 11 en 14 u.  Op tijd en stond wordt u door de organisatie voorzien van een hapje en een tapje. Tickets kosten 20 euro, alle hapjes en tapjes inbegrepen voor volwassenen en kinderen tot 14 jaar betalen 5 euro.  Kaarten kunnen worden besteld op bonjouren@outlook.be. Hondjes zijn, mits aangelijnd ook van harte welkom op onze activiteit! 

A Christmas song

Zondag 18 december 2016, Kerk Termien Genk 20 u

Het vocaal ensemble Ad Hoc gaat al mee sinds 1998. Alle zangers van het kwartet genoten een zangopleiding en zijn professioneel, semi-professioneel of minstens dagelijks bezig met muziek.  Samen zingen is al lang hun grootste geluk. Op 18 december 2016 om 20 u gaven zij een kerstconcert, samen met het strijkkwartet van de familie Awouters- Hendrix , dat zijn sporen in het muziekleven al lang verdiende. Er werd muziek gebracht van Monteverdi, Buxtehude, Bach, maar ook close harmony en lichte muziek en zelfs samenzan gebracht. Na het concert werd er nog gezellig nagekaart met een hapje en een drankje. Het concert bracht een mooi bedrag op ten voordele van onze VZW.    Premiere 'Sully' 

Dindsdag 29 november vanaf 19 u/film 20 u00

Deze kaskraker  van topregisseur Clint Eastwood met Tom Hanks in een glansrol, gaat in première in Kinepolis Hasselt en vertelt het verhaal van de spectaculaire noodlanding op de Hudson River in New York. 

Enkele scoutsvriendinnen namen de koe bij de horens en zetten dit evenment op ten voordele van onze VZW.  Door die onbaatzuchtige inzet en de medewerking van Kinepolis kon de VZW een bedrag van 2900 euro overhandigd  worden.  Een bedrag dat we nuttig en wel zullen besteden. Kick off VZW Bas , stoere strijder 

13 oktober, 20 u Casino Modern Genk

Het was een memorabele avond, de kick off.  Vooreerst waren er onze prominente sprekers: Stijn Dirix ( secretaris Raad voor transplantatie), Prof. dr. Rita Van Damme - Lombaerts ( beziler van het Fonds voor Kind- en orgaantransplantatie) en  prof. dr. Diethard Monbaliu ( bezieler fonds en VZW Transplantoux).  Ieder van hen  sprak begeesterd over datgene wat hen bezighoudt binnen transplantatie en orgaandonatie.  

Uiteraard maakten we van de gelegenheid ook gebruik om onze VZW voor te stellen. De avond werd beëindigd met een hapje en een drankje waarvoor we onze sponsors ontzettend dankbaar zijn. 

Het was heerlijk om ook vele bekenden terug te zien: getransplanteerden, artsen, mensen op de wachtlijst... Een memorabele avond...