Over ons

Waarom een VZW? 

De erfenis van Bas werd door iedereen als belangrijk ervaren.  Vanuit de transplantatiecoördinatie, -chirurgen, organisaties, kwam de vraag om hier verder mee aan de slag te gaan.  

Onze Bas was een bijzonder intelligent jongetje, dat heel goed wist wat het wou. Hij wilde graag aan ' Cathérine' deelnemen.  In zijn korte leventje heeft Bas niet kunnen bereiken wat hij had gewild, maar hij heeft ons wel een leidraad meegegeven: doe iets en maak er iets van. We hebben met vrienden en sympathisanten de handen in elkaar geslagen, en gesteld waarvoor we dit willen doen: voor al die andere jonge mensen en kinderen die hoopvol wachten op een nieuw orgaan. En om de boodschap over donatie te verspreiden,  omdat het leven doorgeven het mooiste geschenk is. 


Adriaan en Bas

hier stopt het niet

In september 2014 werden we op een zaterdagmorgen met een vreselijk ongeval geconfronteerd.  Adriaan, het 14-jarige zoontje van onze vrienden in dezelfde straat liep ten gevolge van een val bij het skateboarden zwaar hersenletsel en zou enkele dagen later overlijden.  dat hun namen eer aan. Bas was ontroostbaar na de dood van Adriaan.  Het was de wens van de ouders van Adriaan geweest om ook zijn organen te doneren, maar door de lange en vele reanimatiepogingen kon dit niet meer. De voetbalclub van beide kinderen (Genker VV), Scouts Genk Centrum, Vlaggendansgroep Symbolica, studentenclub Mijnlamp  ondersteunen mee deze 'Nacht van Adriaan' . Deze vriendengroep werd op korte tijd 2 x geconfronteerd met het verlies van hun leden.   Deze gruwelijke gebeurtenissen worden omgebogen  tot een gezellige ontmoetingsavond met live muziek. De opbrengst gaat integraal naar VZW Bas.

Het oprichtende bestuur


Deze foto werd genomen op onze kick- off op 13 oktober 2016 in het Casino Modern in Genk.  Met een bijzondere avond met bijzondere sprekers werd onze VZW officieel boven de doopvont gehouden.  Met dank aan de vele aanwezigen voor hun aanwezigheid en aan Stijn Dirix, Prof. dr. Monbaliu, Prof. dr. Van Damme- Lombaerts voor hun bezielende speech. 


Bevriende organisaties