Over ons
Waarom een VZW? 

De erfenis van Bas werd door iedereen als belangrijk ervaren.  Vanuit de transplantatiecoördinatie, transplantatiechirurgen, organisaties, kwam de vraag om hier verder mee aan de slag te gaan.  

Onze Bas was een bijzonder intelligent jongetje, dat heel goed wist wat het wou. Hij wilde graag aan ' Cathérine' deelnemen.  We hadden altijd gedacht dat Bas door zijn intelligentie en hoge motivatie wel ooit iets bijzonders zou doen. In zijn korte leventje heeft hij dat niet kunnen doen, maar hij heeft ons wel een leidraad meegegeven: doe iets en maak er iets van.  En dat doen we, Bas, we hebben met vrienden en sympathisanten de handen in elkaar geslagen, en gesteld waarvoor we dit willen doen: voor al die andere jonge mensen en kinderen die hoopvol wachten op een nieuw orgaan. En om de boodschap over donatie te verspreiden: omdat het leven doorgeven het mooiste geschenk is. 


Adriaan en Bas

hier stopt het niet

In september 2014 werden we op een zaterdagmorgen met een vreselijk ongeval geconfronteerd.  Adriaan, het 14-jarige zoontje van onze vrienden in dezelfde straat liep ten gevolge van een val bij het skateboarden zwaar hersenletsel en zou enkele dagen later overlijden. Bas en Adriaan waren een bijzonder komisch duo, ook al was Adriaan enkele jaren ouder.  Ze deden hun namen eer aan. Bas was ontroostbaar na de dood van Adriaan.  Het was de wens van de ouders van Adriaan geweest om ook zijn organen te doneren, maar door de lange en vele reanimatiepogingen kon dit niet meer.  In februari 2015 volgde de 'Nacht van Adriaan', een organisatie van de ouders van Adriaan, zijn voetbalploeg Genk VV en de Scouts van genk- centrum en Symbolica, waar hij lid van was.  Bas stond toen al op de wachtlijst voor transplantatie en de opbrengst van de avond ging naar het ' Fonds voor kind- en orgaantransplantatie'.  Wie had toen gedacht dat enkele maanden later diezelfde vrienden, diezelfde scoutsgroep, diezelfde voetbalclub opnieuw geconfronteerd zou worden met de dood van één van hun leden.  Deze gruwelijke gebeurtenissen proberen we om te buigen tot iets goeds en samen met de vele verenigingen verenigingen organiseren we nu jaarlijks de 'Nacht van Adriaan'. De opbrengst gaat uiteraard weer naar een van onze goede doelen.     

Het bestuur


Deze foto werd genomen op onze kick- off op 13 oktober 2016 in het Casino Modern in Genk.  Met een bijzondere avond met bijzondere sprekers werd onze VZW officieel boven de doopvont gehouden.  Met dank aan de vele aanwezigen voor hun aanwezigheid en aan Stijn Dirix, Prof. dr. Monbaliu, Prof. dr. Van Damme- Lombaerts voor hun bezielende speech. 


Bevriende organisaties